Elektronická identita jako základ úplného elektronického podání

V úterý 16. února 2016 proběhl v v prostorách krajského úřadu Kraje Vysočina v Jihlavě seminář pořádaný magazínem Egovernment s názvem Úplné elektronické podání. Správa základních registrů je tradičním odborným partnerem a ředitel SZR Michal Pešek byl jedním z hlavních prezentujících.

„Správa základních registrů v rámci projektu MORIS buduje národní identitní autoritu, díky které bude možné využívat služeb úplného elektronického podání pomocí elektronického občanského průkazu jako nosiče elektronické identity občana.“ vysvětloval Michal Pešek.

Kromě elektronické identity a úplného elektronického podání byl jedním z hlavních témat i registr smluv, který na základě schváleného zákona připravuje ministerstvo vnitra.

V odpoledních hodinách ředitel Správy základních registrů představil základní principy fungování a aktuální projekty základních registrů v rámci semináře s názvem Připravované změny zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech, který proběhl v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR na půdě Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj.